Estisk sangerinne via Fredrikstad til USA

 

Den oppmerksomme leseren har lagt merke til navnet Kersti Ala-Murr som forekommer i spaltene i forbindelse med forskjellige fester og andre arrangementer. Med sangen sin står hun ganske ofte for det kunstneriske og skaper stemning enten det er feiringen av Estlands nasjonaldag i Oslo eller et møte i Norsk-estisk forening som danner rammene.

av Turid Farbregd
ESTLANDS-NYTT, mai 2006

Nå gleder hun publikum på andre kontinenter også. I mars-april var unge estiske musikere på konsertturne i USA. Der deltok sopranen Kersti Ala-Murr, som bor i Fredrikstad, mezzosopranen Triin Maran, som bor i Tyskland og pianisten Kristjan Randalu, som for tiden bor i New York. Programmet, som ble variert fra konsert til konsert, omfattet verker av Händel, Bach, Pergolesi, Rossini, Tobias, Saar, Türnpu, Kreek, Tubin, Kapp, Bizet, Gounod, Massenet og andre. Til sammen var det ni konserter, alle steder med tallrikt og begeistret publikum. Turneen kom i stand på initiativ av pastor Heino Nurk i Baltimore, Maryland. Med støtte fra forskjellige fond organiserer han to ganger årlig prosjekter i den hensikt å presentere estisk kultur for et (estisk-)amerikansk publikum.
Til sommeren kan du oppleve Kersti Ala-Murr på Saaremaa der hun er engasjert i forbindelse med operadagene i Kuressaare. Hun skal blant annet opptre som solist på galakonserten 30. juli med Pärnu byorkester.

 

Bilder tatt i Gamlebyen Fredrikstad