MEKTIG STEMMEPRAKT

Den estiske operasangerinnen Kersti Ala-Murr sang så hårene reiste seg på kroppen. Synd ikke flere fikk oppleve hennes store stemmeprakt da hun gjestet Kråkerøy kirke i går kveld.

Av Marie Edholm Andresen
FREDRIKSTAD BLAD 14. November 2005

Sjelden hører man en stemmeprakt som Kersti Ala-Murr presenterte i kirken i går kveld. Ala-Murr er utdannet ved det Estiske Musikkakademiet, og hennes stemme nærmest trollbandt tilhørerne i Kråkerøy kirke søndag kveld.

Fra Fredrikstad
Bare om lag 40 tilhørere hadde funnet veien til kirken denne sene høstkvelden. Det var synd, for musikerne hadde så absolutt fortjent mer oppmerksomhet enn dette.

Sammen med Per Viggo Nilsen på fiolin og Vidar Hansen på orgel og klaver fremførte de blant annet deler av verkene Händels “Messias” og Tsjajkovskijs fiolinkonsert “Canzonetta”. Fredrikstadmannen Per Viggo Nilsen har spilt fiolin siden han var sju år gammel, og har studert ved Østlandets Musikkonservatorium. Vidar Hansen er kantor i Kråkerøy kirke, og er utdannet kirkemusiker fra Musikkonservatoriet i Oslo.

Kjent og ukjent
Kersti Ala-Murr kommer opprinnelig fra Estland, men er bosatt i Fredrikstad. Hun er utdannet klassisk operasangerinne ved
Musikkskolen i Tartu og ved Det Estiske Musikkakademiet. Hun har studert ved Operahøyskolen i Karlsruhe i Tyskland og ved Nasjonalopera “Estonia” i Estland har hun hatt en rekke hovedroller.

I går sang hun et utdrag fra både kjente verker og ukjente estiske folketoner for de fremmøtte publikummerne. Første del av konserten ble fremført fra galleriet, mens de forflyttet seg ned i kirken etter hver. En av delene av konserten besto av estiske folketoner, og sopranen selv informerte om hvor folketonene var hentet fra og hva de handlet om.

Høy kvalitet
Siste del av konserten tok for seg både Bjørn Eidsvågs “Ein fin liten blome”, Steven Fosters “Old folks at home” og “Swing low sweet chariot” som er en negro spiritual.

Den times lange konserten kom som et friskt pust i Kråkerøy kirkes høstprogram, og de som var til stede kunne glede seg over utøvere av høy musikalsk klasse. Sopranen Kersti Ala-Murr sang så klokkeklart og mektig at da konserten var ferdig satt man bare og ønsket seg mer. Og ekstranummer ble det. Men om det blir flere slike konserter, kan vi jo bare håpe på.

Foto: Trond Thorvaldsen 

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.